Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Април » 23 » ЗАЕДНО ЗА ЗЕМЯТА
16:32
ЗАЕДНО ЗА ЗЕМЯТА

На 22.04.2014г. с голям концерт в двора на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” гр. Търговище беше отбелязан световният Ден на Земята. Изявата беше организирана съвместно с Община Търговище. На тържеството присъстваха много гости, сред които бяха Кметът на Общината д-р Красимир Мирев и г-жа Марияна Петкова – старши експерт по природни науки и екология в РИО Търговище.

Стихове за природата, музика и песни огласиха училищния двор. Много настроение внесоха с представянето си малките възпитаници на ОДЗ „Пчелица”. Вълнуващи бяха изпълненията на големите надежди на ІІ СОУ – Кристияна, Преслава, Симона, Сесил, Диана, Стоислав, Даяна. Училищният ансамбъл „Мисионис” впечатли с оригиналните си танци. Кметът д-р Мирев поздрави всички с празника и откри Седмицата на Земята. Учениците от екоклубовете връчиха на общинската управа писмо за опазване на околната среда. В края на концерта към небето полетяха разноцветни балони с екопослания на младите природозащитници.

Грижата и отговорността за бъдещето на нашата планета ни обединиха в този ден - заедно за Земята! 


   

   

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 655 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar