Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Септември » 25 » ЗАЕДНО, ЗАДРУЖНО, С ОБЩИ УСИЛИЯ
21:32
ЗАЕДНО, ЗАДРУЖНО, С ОБЩИ УСИЛИЯ
 
По покана на Кмета на Неос Мармарас –Гърция, Г-н Георгиос Капланис, който е и Председател на Организационния комитет, представителна група от Фолклорен танцов ансамбъл „Мисионис" при ІІ СОУ"Проф.Никола Маринов" участва в Международен фолклорен фестивал „ Купата на Неос Мармарас -2012г."
Групата се завърна от това голямо културно събитие със сертификат и купа за второ място в състезателната програма. След фестивала в Куртеа ДеАргес- Румъния-2011 година, този успех е крачка в развитието на ансамбъла , който има едва две годишна история. Състезателният характер на събитието възпитава участниците в дух на отговорност, патриотизъм, изгражда ценностна система . В същото време учениците осъществяваха контакти с участниците от различни държави,което възпитава културното им поведение .
И още нещо – със срециална купа за най-добра танцьорка на фестивала от всички възрастови групи бе отличена Елина Пирева – ученичка от VІІ клас на нашето училище.
Заедно , задружно, с общи усилия - работата с вътрешни и външни заинтересовани страни, доведе до това, че ученикът чувства цялата заобикаляща го общност като подкрепяща го. Моделът на ФТА"Мисионис" е максимално добре комуникиран към всички заинтересовани страни, той е устойчив и прилага иновационни форми на обучение за развитие на житейски умения. Личностно израстване и утвърждаване на национално самочуствие ,обществено признание на общинско, национално и международно ниво , запознаване с културните традиции на различни държави, води до обогатяване и влияе върху цялостната личност на индивида, развива неговия талант, творческата му същност, облагородява и одухотворява.
Иванка Василева
Художествен ръководител и хореограф
Категории: Иновативни практики | Views: 855 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar