Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Март » 31 » Заключителна изява на малките любители на книгите
08:17
Заключителна изява на малките любители на книгите

„Книгите ни учат на добро” - това бе едно от посланията, с което завърши заключителната изява по проект „УСПЕХ” на клубове „Приказен свят” и „Приказни пътешествия” с ръководители Антоанета Стоянова и Ана Цанкова при ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ гр. Търговище.

На 26.03.2015 г. гости отново бяха родители и близки на малките любители на книгата. Те се насладиха на драматизациите в съвременен вариант на приказките „Червената шапчица”, „Вълкът и седемте козлета”, „Дядо и ряпа”. Учениците бяха разделени на отбори, носещи имената на пролетни цветя: кокиче, теменуга, минзухар и синчец, като наградата за верен отговор бе измервана в бонбони. Бяха много емоционални, креативни и съобразителни. Децата работиха в екип - откриваха героите на приказки, решаваха кръстословици по стихотворения и разкази на Елин Пелин, съставяха рими, отгатваха гатанки, четяха с нетърпение задачите, поставяни от „вълшебната кутия”. Имаха възможност да ползват и „помощ от приятел” - своите родители. Накрая учениците преброиха получените бонбони, които разделиха като награда за положения труд. Специално за изявата те бяха подготвили и драматизация на приказка на английски език, с която впечатлиха всички.

С много смях и весело настроение приключи заключителната изява по този проект.

 

 

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: "УСПЕХ" | Views: 758 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar