Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2008 » Декември » 11 » V Международен конкурс за поезия “Castello di Duino” (Замък на Дуино) - Поезия и Солидарност, Език на народите
16:15
V Международен конкурс за поезия “Castello di Duino” (Замък на Дуино) - Поезия и Солидарност, Език на народите
Право на участие имат младежите до 30 години. Участието е безплатно.

Тема: “Улици…”. (Улици, които пресичат света, улици на нашето въображение, пътища на паметта и на ума, улици, които се срещат, улици, които се отдалечават… Темата е само насока, която може да бъде разгледана свободно в нейното по-обширно значение).

Поезиите се приемат на майчиния език на авторите. Изисква се превод на италиански или на английски. Конкурсните произведения се оценяват на оригиналния език, на който са писани, от поети и литературни критици с различни езикови компетентности. Преводът улеснява процеса на оценяването: избягвайте онлайн преводачите!

Всеки участник може да изпрати само една поезия, с максимално 50 стиха.

Награди: 3 награди в размер от 500 € за първите трима класирали се (част от наградата е предназначена за хуманитарна цел) ; 1 сребърен медал от Президентството на Републиката; 1 награда в размер от 500 евро за най-доброто училище представило свое поетично произведение, с условието, че сумата бъде използвана за хуманитарна цел избрана от победителите - доценти и студенти. По-малки награди и отличия.

Творбите на победителите и една поезия, избрана от най-добрите, се публикуват от издателството IBISKOS editrice Risolo, спонсор на конкурса (постъпленията са предназначени за фондацията “Fondazione Luchetta-Ota-D’Angelo-Hrovatin” за децата, жертви на войни) и записани на CD на оригинален език.

Всички участници могат да поискат безплатно публикуване на своята поезия в сайта на конкурса www.castellodiduinopoesia.it.

Грамота за отличие на най-добра поезия за участниците под 16 години.

Грамота за отличие на трите най-добри училища, които участват с групови произведения.
Категории: Конкурси | Views: 970 | Добавено от: 123 | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar