Благотворителен базар по проект „За усмивката на нашия град“ - 2 February 2015 - II СУ "Проф. Никола Маринов"
Начало » 2015 » Февруари » 2 » Благотворителен базар по проект „За усмивката на нашия град“
10:29
Благотворителен базар по проект „За усмивката на нашия град“

На 28.01.2015 г. учениците от полуинтернатна група III клас на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище организираха благотворителен базар, посветен на чистотата и природата на град Търговище – една от дейностите на проекта по гражданско образование „За усмивката на нашия град“. Актовата зала на училището се изпълни с родители, учители, и най-вече с малчугани, нетърпеливи да си купят от разноцветните гривни, изплетени от третокласниците. Децата от екипа на проекта застанаха зад импровизираните щандове и с голямо желание предлагаха своите пъстри изделия, а в импровизираните работилници малките сръчковци изпълняваха поръчки на съученици и приятели. Разноцветните гривнички грееха на ръцете, а радостните усмивките – на лицата на всички.

Силвия и Георги призоваха присъстващите да подкрепят благородната инициатива и да станат доброволци на благотворителния базар. Те споделиха, че със събраните средства от базара ще бъдат закупени кошчета за смет, върху които децата ще нарисуват усмивки – така те ще привличат вниманието на минувачите и ще ги приканват да изхвърлят отпадъците си в тях.

Ръководителят на проекта Гюлфие Велиева, старши възпитател в начален етап, се надява посланието на третокласниците да достигне до сърцата на повече хора, които да проявяват загриженост и отговорност към нашия град.

Представители на родителите отчетоха, че от продажбата на гривните са събрани 208 лв.

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 346 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 1
avatar
1 qn87 • 19:45, 03.02.2015
Браво на трудолюбивите деца !!!
smile
avatar