Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Март » 4 » ИКТ базираното обучение по български език и литература
09:55
ИКТ базираното обучение по български език и литература

Използването на ИКТ в обучението по български език и литература дава възможности за вариативност на педагогическите модели с цел усвояване на учебното съдържание. Преподавателите във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище разполагат със съвременна компютърна техника и широк набор от електронни учебни ресурси. Главните учители Здравка Радева и Йорданка Филева използват целесъобразно мобилните електронни модули, интерактивните дъски, персоналните таблети, лаптопите. Те създават иновативни дидактически модели за реализиране на различни урочни единици, например в ХІ клас: „Опълченците на Шипка – честта и достойнството на един народ“, „Алеко Константинов – вечният съвременник“, „П. П. Славейков - жрецът воин“, „Задължителност и избор на езиковите средства“; в ХІІ клас: „Страданието и смъртта в творчеството на Смирненски“, „Хуманистът Йовков“, „Стихийната природа на жената в поезията на Багряна“ и др. Учениците работят индивидуално и по групи, подготвят образователни проекти, сами проверяват нивото на знанията и уменията си.

ИКТ базираното обучение е в същността си интерактивна образователна технология. Този вид подкрепа за обучителния процес по български език и литература помага да се подобри функционалната грамотност на учениците, да се повиши мотивацията им за участие в учебния процес, да се преодолее пасивността им чрез стимулиране на тяхната креативност.

 

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: Иновативни практики | Views: 1168 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar