Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Юни » 26 » Индонезия и ІІ СОУ Търговище – едно ново приятелство
08:36
Индонезия и ІІ СОУ Търговище – едно ново приятелство

По покана на Галя Панайотова – директор на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище – на 25.06.2015 г. в училището гостува делегация от Посолството на Индонезия. Културното аташе Дина Мартина и творците Евауани Ша’адах Басри и нейният баща Енданг Басри Ананда се срещнаха с ученици и учители, за да поставят началото на едно ново приятелство.

Индонезийците бяха посрещнати с изключителна топлота, на която отговориха със своите усмивки и с готовността си за сътрудничество. Те се запознаха с визията и перспективите на ІІ СОУ като училище, в което приоритет са музиката, изобразителното изкуство, танците, театърът, литературата. За гостите от далечната азиатска страна учениците и учителите поднесоха музикален поздрав, подредиха художествена изложба, представиха компютърна презентация. Културното аташе Дина Мартина изрази своето задоволство от големия интерес на младите хора към Индонезия, към нейните традиции, култура, език и др. За спомен от талантливите художници на ІІ СОУ г-жа Мартина получи красива картина, а в знак на приятелство тя подари на училището красив шал, нарисуван с автентична индонезийска техника батик.

Ръководството на училището и представителите на Посолството на Индонезия обсъдиха възможностите за партньорство в сферата на културата, за изучаването на индонезийски език, за осъществяването на съвместни инициативи и проекти.

Делегацията разгледа богатата и модерна материална база на ІІ СОУ.

На срещата присъстваха и Даниела Марчева – директор на Младежкия дом в Търговище, и Славка Георгиева – ръководител на клуб „Батик“. Те подчертаха, че ІІ СОУ и Младежкият дом в нашия град са две институции, които имат обща цел – да приобщават младите хора към изкуството.

Евауани Ша’адах Басри има дипломи по индонезийска литература и публични отношения от университета в Джакарта. Тя е артист, учител в Основно училище с изучаване на танци, театър и батик. Като студент е участвала в турове и фестивали за традиционни танци в Германия, Тунис и Русия, преподавала е традиционни танци във Ванкувър (Канада). Нейният баща Енданг Басри Ананда е писател, артист, поет, автор на 6 книги с приказки за деца и младежи, редактор на книги с обществена значимост.

 

По покана на Галя Панайотова – директор на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище – на 25.06.2015 г. в училището гос...

Posted by II СОУ "Професор Никола Маринов" гр. Търговище on 25 юни 2015 г.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1039 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar