Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Март » 6 » Използване на ИКТ в часовете по литература – предпоставка за оптимизиране на обучението
13:15
Използване на ИКТ в часовете по литература – предпоставка за оптимизиране на обучението

Взаимоотношенията  учители-ученици и ученици-ученици играят важна роля в живота на подрастващите. Доверието и уважението между участниците в учебните часове по български език и литература във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище стимулират мотивацията на учениците за по-голяма индивидуална активност. За реализиране целите на „педагогиката на сътрудничеството“ допринесе използването на ИКТ в цикъла уроци в VІ а, VІ б, VІІ в и VІІ г клас с преподавател  Здравка Радева – главен учител по български език и литература. Таблетите, с които разполага училището, предоставиха възможност по иновативен начин да бъдат разгледани следните теми: Магическата сила на изкуството в приказката „Славеят на китайския император“, Паисий Хилендарски – будителят, Алеко Константинов – вечният Щастливец, Драматичният живот на П. П. Славейков и темата за невъзможната любов в баладата „Неразделни“. С желание и голям интерес, потопени в необятния свят на интернет, учениците търсиха и откриваха отговорите на поставените литературни задачи.

Използването на ИКТ в часовете по български език и литература е предпоставка за оптимизиране на обучението, намаляване проявите на агресия и пълноценно общуване между ученици и учители.

 

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: Дейности и инициативи | Views: 771 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar