Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Декември » 4 » Лабораторната работа във Второ СОУ Търговище – вдъхновяваща и иновативна
09:07
Лабораторната работа във Второ СОУ Търговище – вдъхновяваща и иновативна

Часовете за лабораторна работа по природните науки са любими на учениците. Седмокласниците от ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” гр. Търговище с преподавател Елина Богословова проведоха лабораторно занятие на тема „Устройство на растителни органи”.

За учениците е много вълнуващо да приготвят сами микроскопските препарати, да видят това, което са научили в урока или са видели само на картинка в учебника. В работата се използват оптически микроскопи с различна разделителна способност. Наблюдаваните растителни органи се изобразяват и означават в тетрадките.

В учебния час приложение намират и новите технологии – наблюдават се биологични обекти с дигитален микроскоп чрез специална компютърна програма. Микроскопът се насочва към изучавания обект, а визуализацията е чрез мултимедия. Използват се приставки за различно фокусиране на светлината, а програмата създава възможности за увеличаване на изображението, за заснемане на наблюдаваните обекти, за сравнение и анализ.

Когато в часовете за лабораторна работа се използват най-новите компютърни технологии, учениците се чувстват изследователи и откриватели, а преподавателите – новатори.

Елина Богословова – главен учител
по биология и здравно образование

Категории: Иновативни практики | Views: 989 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar