Летен арт лагер в Балчик за талантливите ученици на ІІ СОУ Търговище - 20 July 2015 - II СУ "Проф. Никола Маринов"
Начало » 2015 » Юли » 20 » Летен арт лагер в Балчик за талантливите ученици на ІІ СОУ Търговище
08:25
Летен арт лагер в Балчик за талантливите ученици на ІІ СОУ Търговище

За трета поредна година 90 ученици от V до ХІ клас на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, с ръководител Пламен Иванов – помощник-директор, летуваха в базата на Община Търговище в град Балчик. В периода 4 – 9.VІІ.2015 г. те  бяха на заслужена творческа почивка на красивия морски бряг. В групата бяха включени ученици, спечелили награди в различни конкурси и състезания през учебната година – в  областта на изобразителното изкуство, музиката, театъра, танцовото изкуство, литературното творчество, информационните технологии, природните науки. В продължение на пет дни те се радваха на слънцето и морето, създаваха нови приятелства, развиваха своите таланти. На плажа, в Ботаническата градина и Двореца, в град Балчик, в почивната станция – навсякъде младите хора на ІІ СОУ доказаха за пореден път, че може да им се гласува доверие, защото представят училището ни и града ни. Техните преподаватели Здравка Радева, Йорданка Филева, Стефан Иванов, Светлана Василева, Кирил Батембергски, Иванка Василева и Наталия Симеонова се погрижиха дните и нощите в Балчик да бъдат едновременно спокойни и разнообразни, изпълнени с приятни емоции и приключения.

„Звезди под звездите“ бе темата на изявите в последната вечер, когато на импровизираната сцена талантите на ІІ СОУ пяха, представяха театрални етюди, четоха свои литературни творби, танцуваха. А на кръшните български хора не устояха и ученици, и учители, и персоналът на станцията, и много други туристи.

Летният арт лагер се организира по инициатива на Кмета на Търговище д-р Красимир Мирев и се финансира от бюджета на Общината. Той е поредното доказателство за съвместните грижи за младите таланти на ІІ СОУ – между училището, родителите и местната власт.

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 654 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
avatar