Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Май » 14 » ПЪСТЪР ДЕН - ПАНАИРЕН
16:34
ПЪСТЪР ДЕН - ПАНАИРЕН

На панаир – като на панаир! Весел, шарен, различен - такъв беше първият ден от панаирната седмица за учениците и учителите от ІІ СОУ „Професор Никола Маринов”. В рамките на Форума „Път към успеха”, иницииран от Центъра за кариерно ориентиране на учениците, ІІ СОУ „Професор Никола Маринов” бе символичен домакин на първия ден. В разнообразните изяви се включиха училищата партньори – І ОУ „Христо Ботев” - Търговище, ІІІ ОУ „Петко Рачев Славейков” – Търговище, ОУ „Любен Каравелов” град Попово и ОУ „Георги Сава Раковски” – село Голямо ново.

На сцената „оживяха” моменти от традиционното търговско изложение в Ески Джумая от края на ХІХ и началото на ХХ век, за което спомогнаха младите актьори от ученическия възрожденски театър „Искра любородна”

Всички училища подредиха интересни щандове на приложното изкуство и занаятите със стоки , изработени от техни ученици.

Сцената бе огласена от стари градски песни, балкански фолклорни ритми, „одумки” от градския бит, български фолклорни китки, ромски песни и танци.

С поздравление към участниците се обърна госпожа Дарина Димитрова, Началник на Регионалния инспекторат по образование , град Търговище. Тя пожела на всички здраве, сили и бодрост по пътя към успеха.

 


   

   

   

  

Здравка Радева - главен учител
по български език и литература

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 946 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar