Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Юли » 5 » Стипендия за талантлив ученик от Второ СУ Търговище
08:11
Стипендия за талантлив ученик от Второ СУ Търговище

Димо Радостинов Русев от Х в клас, профил „Хуманитарен“, на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище ще получава стипендия по Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища през 2017 г., приета с ПМС № 46 от 8 март 2017 година.

Ученикът има много награди в областта на литературата. Само през учебната 2016/2017 година със свои литературни есета той спечели І място в Националния конкурс „Бог е любов“, І място в Националния литературен конкурс "Земята наш дом" Силистра, ІІІ място в Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ Разград.

Размерът на стипендията на Димо е 135 лв. месечно за период от 12 месеца. Ученикът работи в екип със своя преподавател Йорданка Филева – главен учител по български език и литература.

Поздравления за Димо, за неговите родители и за учителите му!

Категории: Конкурси | Views: 1730 | Добавено от: Rebi | Rating: 4.7/3
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar