Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Септември » 2 » Успешно представяне в национален конкурс
09:50
Успешно представяне в национален конкурс

Ученици от Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ Търговище се представиха успешно в Националния конкурс „Вазовата България“, който се провежда за втора година под патронажа на Вицепрезидента на Република България Маргарита Попова. За своите литературни творби – есета, разкази и стихотворения – участниците в клуб „Силата на словото“ получиха грамоти и специален ваучер от организаторите – къща музей „Иван Вазов“ Сопот и Община Сопот. Чрез тях те показват своите творчески умения и изразяват обичта и почитта си към Патриарха на българската литература - Иван Вазов!

 

 

Откъс от есето“И гордост, и болка“ на Недялка Стоичкова, Х в клас

„Патриарх“, „баща“, „легенда“ - които и думи да използваме, за да опишем Вазов, те ще са еднакво подходящи, защото можем да говорим много за произведенията му и за самия него, те са безброй, а той е вечен. И точно поради това трябва да ги почитаме. А как почитаме един автор и неговите произведения? Лесно - просто ги прочитаме. Независимо от това, дали творбата е част от задължителната литература в училище, или сме решили да я прочетем, нека го направим с любов в сърцето и с цялото внимание, което имаме. Но ние не го правим, нали? За сметка на това създаваме фалшиви профили във фейсбук и пишем неща от рода на „Внимавайте аз да не ви се падна на матурата“. Гаврим се с паметта на човек, който никой от нас не може да достигне, а какво да кажем за това - да го надминем.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Конкурси | Views: 667 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar