Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Март » 15 » 15 март, Световния ден на потребителя, отбелязаха членовете на клуб „Евронавигатор“
09:39
15 март, Световния ден на потребителя, отбелязаха членовете на клуб „Евронавигатор“

Членовете на клуб „Евронавигатор“ при Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище за пореден път отбелязаха Световния ден на потребителя – 15 март. С учениците от десети клас те организираха разговори за основните права на потребителите в Европейския съюз - правото на безопасност, на информация, на избор, право на неподвеждаща реклама; право дефектните стоки да бъдат ремонтирани или заменени; право за връщане на стоки, закупени от разстояние, в срок от 14 дни; право на безплатна помощ от Европейските потребителски центрове за проблеми с търговци в чужбина и др.

За първи път Световният ден на потребителите се отбелязва на 15 март 1983 г. и оттогава се превръща във важна дата за всички организации и институции, ангажирани със защита правата на потребителите.

 

Йорданка Филева – главен учител

 

Категории: Клуб "Евронавигатор" | Views: 1383 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
avatar