Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Декември » 27 » 165 години от рождението на българския Христос!
14:22
165 години от рождението на българския Христос!
На 6 януари 1848 г. /25 декември 1847 г. – Рождество Христово по стар стил/, в гр. Калофер, в семейството на Ботьо Петков и Иванка Ботева, се ражда българският Христос - Христо Ботев.
Ученици от ХІ б клас на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” гр. Търговище посетиха Дневен център за възрастни хора „Дар”, където потърсиха измеренията на Ботевия подвиг в паметта на поколенията. Арнел, Фермин, Есра и Бертан разговаряха със старите хора - какво са учили за поета революционер, когато са били на техните години; кои  негови стихотворения помнят; как някога са почитали паметта на героите; какво мислят за родолюбието днес и т. н. Най-много бяха впечатлени от срещата си с Елена Стоймирова, 90-годишната стара жена, в чиято памет завинаги е останало безсмъртното стихотворение на Ботев „Хаджи Димитър”.  

Категории: Дейности и инициативи | Views: 519 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
avatar