Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2008 » Юни » 16 » История
17:04
История

История

        Училището е построено през 1970 г. – четири етажна сграда с административен и два учебни корпуса. Открито на 15.09.1970 г. ІІ СОУ "Проф.Никола Маринов”, тогава ІІ ЕСПУ "Стефан Куцаров”, продължава да съществува и да предава българската традиция от поколение на поколение вече 39 години. За този период училище "Проф.Никола Маринов” успя да извоюва свое място, което защитава с авторитет и достойнство. Със своите 50 паралелки и над 1300 ученици и 121 служители, то е най-голямото училище в област Търговище, единствено в региона с поралелки – профил Изобразително изкуство и Музика, където се дава път на млади таланти.
        ІІ СОУ "Проф.Никола Маринов” вече е неразделна част от цялостния живот на нашия град. То е традиция, преминала в цел, минало преминало в бъдеще и авторитет изграден през годините с много труд, професионализъм и творчески ентусиазъм.
         Ръководството и педагогическата колегия търси най-верния път за развитието на училището, стремим се да удовлетворим повишените потребности на родители и ученици към съвременните изисквания на нашия свят.

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1397 | Добавено от: 123 | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
avatar