Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2008 » Октомври » 16 » Конкурс за участие в Програмата на САЩ за ученици с високи постижения
11:05
Конкурс за участие в Програмата на САЩ за ученици с високи постижения
Българо-американската комисия за образователен обмен “Фулбрайт” обявява конкурс за участие в Програмата на САЩ за ученици с високи постижения (USAP). Тази програма дава възможност на талантливи ученици с изявени лидерски качества и принос към обществото, да се обучават в престижни университети в САЩ, независимо от финансовото им състояние. Програмата е предназначена за ученици от 11 клас на държавните средно-образователни училища.

Кандидатите трябва да имат високи академични постижения, силна мотивация и да се нуждаят от пълно или частично финансиране, за да могат да продължат образованието си в бакалавърски програми в САЩ.

Изисквания за участие в конкурса:

- да сте ученик в 11 клас на държавно средно-образователно училище

- да имате отличен успех

- да участвате активно в живота на училището и на общността

- да можете да докажете финансови затруднения

Документи за участие в конкурса:

- Попълнената апликационна форма

- Две есета (по едно от Група А и Група Б, стр. 3 на апликацията).

- Академична справка от 8-ми, 9-ти и 10-ти клас и от първия срок на 11-ти клас, подписана от директора на гимназията и подпечатана с печата на училището.

- Копие от резултата (ако имате такъв ) от тестовете iBT TOEFL/SAT Reasoning Test/ SAT Subject Tests/ Cambridge AS , подпечатано от училището.

- Две препоръки.

Повече информация: http://www.fulbright.bg/bg/frames/us_education.htm#usap
Категории: Конкурси | Views: 1046 | Добавено от: 123 | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar