Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2009 » Април » 2 » Откъси от есетата, класирани в Х общински конкурс.
18:31
Откъси от есетата, класирани в Х общински конкурс.

Откъси от есетата, класирани в Х общински конкурс,

организиран от Центъра  за младежки дейности и инициативи гр. Търговище,

на тема «Мечтай! Създавай! Твори!»

25. 03. 2009 г.

 

І награда

        България е моят прозорец към бъдещето, към Европа и света. Поглеждам през него и виждам много неща - и хубави, и грозни. И такива, за които мечтая, и такива, от които се страхувам. Но въпреки всичко никога не бих я напуснал завинаги! Това е моята родина! Аз й принадлежа -  така, както са й принадлежали други преди мен, така, както ще й принадлежат всички, които ще дойдат след мен. Тази земя ми позволява да усетя, че съществувам, да разбера смисъла на подвига и героизма на моите деди.

                                                             Арикан Исмаилов   11 б кл.   

 

 

ІІ награда

      „Когато изкачиш един връх, не мисли, че си победил планината. Победил си себе си!” – гласи една древна мъдрост.     В света на моите мечти не се изисква победа над всеки, а е важно е да победиш себе си. След като направиш това, може да се каже, че ще бъдеш този, който винаги си искал. Това непременно ще ти донесе успех, ще се превърнеш в „някой”, но не забравяй откъде си тръгнал и кой си бил някога.                                         

                                                     Венцислав Георгиев  11 б кл.

 

ІІІ награда

    

       Мечтая за знание. Знанието е върховна сила, свързана с предаването на любов и добрина, на амбиция и вдъхновение, на труд и успех. Училището е незаменима част от днешния свят на бурен прогрес и масова глобализация. To  е пазител на знанието. Защото “народността не пада там, дето знанието живей!" – така е написал Стоян Михайловски във великолепния “Химн на Кирил и Методий”, който с вълнение пеем всяка година в деня на знанието и просветата – 24 май.

                                          Елица Савова 11 б кл.

Категории: Конкурси | Views: 1012 | Добавено от: 123 | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar