Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2009 » Май » 20 » НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ОГЪНЯТ НА ОРФЕЙ 2009
14:23
НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ОГЪНЯТ НА ОРФЕЙ 2009
две възрастови групи:

— до 14 години

— до 25 години

Огънят на Орфей е жив в сърцата на талантливите хора. Този огън ражда звуци, багри, танци и слово, сплетени в единно, божествено вдъхновение. Какво би бил човешкият живот без допира до красивото, което гали и разтърсва, радва, но и пробужда човека към по-добро?! България — от Орфей до наши дни — винаги е била средище и извор на дух и култура в Европа.

Убедени сме, че красотата, изкуството и огънят на творчеството са вълшебни ключове към всяко човешко същество. А младите хора са мостът, по който ще дойде по-доброто бъдеще на Европа и света.

Моля, изпратете своите творби до 30.06.2009 г. на адрес:

ПЛОВДИВ — 4002

П.К. № 21-I

Фондация “Огънят на Орфей”

За конкурса.

Ръкописите да не надвишават 10 печатни страници.Творбите могат да бъдат в различни жанрове (стихове, разкази, есета и др.).

Не забравяйте да напишете:

трите си имена, дата на раждане, адрес, телефон и е-mail.

Жури от писатели и поети ще определи I, II и III награда в двете възрастови групи.

Отличените в конкурса (1, 2 и 3 награда) получават право за участие в Лятна академия за изкуство “Огънят на Орфей” (Творчески литературен клас), без да заплащат такса.

Наградите ще бъдат връчени на церемония по награждаване в Лятна академия за изкуство “Огънят на Орфей” с. Широка лъка (18—31.08.2009).

В индивидуални случаи се допуска и друг начин на получаване на наградата. Само с изричното съгласие на Фондация „Огънят на Орфей”.

Резултатите ще бъдат обявени до 15.07.2009 г. в интернет на адрес: www.akademia-orfei.com и в медии.
Категории: Конкурси | Views: 1314 | Добавено от: 123 | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar