Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Март » 16 » „2012 – Земята чака своето спасение”
16:39
„2012 – Земята чака своето спасение”

II СОУ „Проф. Никола Маринов” – традиционни училищни дейности, 

посветени на Деня на Земята

 

      „2012 – Земята чака своето спасение” – под този надслов, взаимстван от стихотворение на наш ученик, вече се провеждат  училищните дейности, посветени на Деня на Земята през тази година.

В ход е екоакцията: „Върни тетрадка – спаси дърво” , със събраните средства от която, ще бъде закупено дърво и засадено в двора на училището в Деня на Земята.

Акцията за зацветяване двора на училището от ученици също вече е частично осъществена.

На 31 март ще участваме в международната инициатива „Часът на Земята”, чрез популяризирането на която насочваме вниманието на учениците и техните семейства към проблемите за промените в климата.

Основните изяви за Деня на Земята са отпечатани върху традиционното лого на кампанията, което вече е поставено във всяка класна стая. Ще бъдат организирани мероприятията:

         • Екофотоизложба
         • Литературен конкурс за стихотворение, есе, разказ
         • Изложба на фигури/ пана от природни/ отпадъчни материали
         • Изложба на постери „Аз и моят домашен любимец”
         • Конкурс за класна стая „По, по, най”

Учениците, отличили се в конкурсите ще бъдат наградени на тържество, посветено на Деня на Земята.

Всички тези училищни дейности са инициирани и се осъществяват със съдействието на ученици от трите действащи екоклуба в V, VII и IX клас във II СОУ.

През месец май ще се включим в кампанията  на BTV „ Да изчистим България за един ден”, почиствайки улици, детски площадки и градинки в квартал „Вароша”, разположен в непосредствена близост до нашето училище.

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1971 | Добавено от: MRebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar