Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Март » 7 » Беседа с родител на тема „Компютърните технологии в моята професия“
09:04
Беседа с родител на тема „Компютърните технологии в моята професия“

На 28.02.2017 г. участниците в клуб „SMART в компютърния свят“ и студио „Digital World“, при II СУ „Проф. Никола Маринов“, гр. Търговище, по проект „Твоят час“ BG05M2OP001-2.004-0004, участваха в беседа с родител на тема „Компютърните технологии в моята професия“. Ръководители на групите са г-жа Венка Петрова и г-жа Мария Ангелова-старши учители по информатика и информационни технологии.

Гост на мероприятието беше г-жа Димана Петрова, кариерен консултант. Тя разказа на учениците за своята професия, за най- търсените професии, най-заплатените, както и за древни професии, които вече не се практикуват в България. Оказа се, че една от най-заплатените професии у нас и в света е на IT специалистите. Учениците и ръководителите бяха увлечени в ролеви игри, чрез които разбрахме повече за другите и себе си, колко важно е общуването между нас и развиването на умение за това.

Срещата с родител на наша ученичка беше приятна и полезна за участниците. Те за пореден път се замислиха какъв избор ще направят след завършване на VII клас, към каква професия ще се насочат в бъдеще.

Категории: Твоят час | Views: 768 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar