Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Март » 7 » „Да изберем нов бизнес за нашата общност“ – открито занятие пред родители на четвъртокласници във Второ СУ Търговище
09:58
„Да изберем нов бизнес за нашата общност“ – открито занятие пред родители на четвъртокласници във Второ СУ Търговище

Ден на отворените врати за родители на учениците от ІV г клас се проведе на 02.03.2017 г. във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище. Родителите наблюдаваха час по домашен бит и техника ЗИП – предприемачество по програма „Нашата общност“ на Джуниър Ачийвмънт България, изнесен от Елена Чукарева - класен ръководител на ІV г клас, главен учител. Темата на занятието бе „Да изберем нов бизнес за нашата общност“. Присъства госпожа Елеонора Панайотова – заместник-директор на училището.

Четвъртокласниците показаха пред родителите модел за вземане на решения. Чрез избор на кмет на общността те определиха най-добрия начин за използване на празно помещение в общината, като избираха между приют за животни, магазин за играчки и скейт зала. Учениците упражниха умения за работа в екип чрез различни техники - брейнсторминг, ролева игра, развиване на идеи, разрешаване на проблеми.

Програмите на ДАБ за начален етап запознават учениците с понятия, свързани с бизнеса и икономиката, изграждат предприемачески умения по забавен и близък до житейския им опит начин. Часовете са интересни и желани от четвъртокласниците.

 

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 853 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
avatar