Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Март » 28 » „Да посрещнем пролетта!“ – занятие в ПИГ ІІ клас във Второ СОУ
08:47
„Да посрещнем пролетта!“ – занятие в ПИГ ІІ клас във Второ СОУ

Второкласниците от ПИГ със старши възпитател Цв. Димитрова – Второ СОУ “Проф. Никола Маринов“ Търговище – посрещнаха пролетта по необичаен начин. На 22.03.2016 г. те проведоха своите дейности по интереси, като използваха интерактивния модул. Урокът започна с песента „Закука кукувичка“, която извести, че е дошла пролетта. С презентацията „Пъстроцветна пролет " децата си припомниха промените, които настъпват в природата през сезона. Гатанките на дядо Пънч за пролетните цветя провокираха учениците да поставят правилната буква в отговора при думи, където има разлика в изговор и правопис. Съставяне на кръстословица с опорна дума „пролет“, рисуване с програмата Paint, изработване на цветя от хартия, слушане на подходящи мелодии, пресъздаване на красива пролетна картина на дъската, изпълнение на песента „Рипни, Калинке" – всичко беше забавно и полезно за второкласниците, които си пожелаха да бъдат здрави, усмихнати и по-добри.

На урока присъстваха: директорът на училището Г. Панайотова и помощник - директорите Г. Йорданова, Пл. Иванов, възпитатели. Проведените дейности станаха повод за сбирка на методическото обединение, на която възпитателите обмениха опит по различни въпроси, свързани с организацията на работата в ПИГ.

Йорданка Филева – главен учител

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1297 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/3
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar