Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Октомври » 6 » Децата – в центъра на Глобалните цели
08:39
Децата – в центъра на Глобалните цели

На 30.09.2015 г. учениците от ІХ в и ІХ г клас на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище изразиха своето отношение към борбата с бедността, неравенствата и климатичните промени. Така те се включиха в инициативата на УНИЦЕФ  „Най-големият урок в света“. Заедно със своите класни ръководители Петя Грудева и Лазарина Стоянова, изказаха различни идеи, свързани със 17-те глобални цели за устойчиво развитие – добро здраве, качествено образование, равенство между половете, възобновяема енергия, отговорно потребление, мир и справедливост и др. Деветокласниците споделиха загрижеността си за бъдещето на нашата планета, изразиха необходимостта всички хора по света да поемат отговорността и ангажиментите си за постигането на тези цели - както лидерите, така и всеки човек в ежедневието си.

Нека се присъединим към Shakira - посланик на добра воля на UNICEF - и заедно си представим един по-добър свят за всяко дете! Тя призова световните лидери в ООН да поставят децата в центъра на новите Глобални цели за устойчиво развитие и изпя легендарната песен на Джон Ленън "Представи си":

 

 

Нека се присъединим към Shakira и заедно си представим един по-добър свят за всяко дете!Посланикът на добра воля на...

Posted by UNICEF Bulgaria on 26 септември 2015 г.

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 797 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar