Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2013 » Юни » 24 » Децата в ситуации на раздяла и конфликт между родители
11:10
Децата в ситуации на раздяла и конфликт между родители
Лятната ваканция за учениците вече започна, но педагозите от ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” гр. Търговище продължават да се грижат за това, как заедно с родителите да осигуряват подходяща подкрепяща среда за децата. Ето защо в методическите обединения на класните ръководители в начален, прогимназиален и гимназиален етап те се запознаха с „Практически насоки за работещите в образователната система за подкрепа на детето в ситуации на раздяла и конфликт между родители”. Методическото ръководство е разработено от Държавна агенция за закрила на детето. То включва следните моменти:
Права на детето и закрила на дете в риск
Упражняване на родителски права и предприемане на защитни мерки
Родителските конфликти и последствията върху детето
Подкрепа на дете в ситуация на родителски конфликт в детската градина и училището
Учителят трябва да бъде едновременно и подкрепящ ученика, и взискателен към него. Това дава усещане на детето за спокойствие и сигурност, които са особено необходими в ситуация на родителски конфликт при раздяла.
      С „Практически насоки за работещите в образователната система за подкрепа на детето в ситуации на раздяла и конфликт между родители” може да се запознаете 

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература


Категории: Класен ръководител - родител | Views: 1488 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar