Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Юни » 27 » ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В ОБЛАСТ ТЪРГОВИЩЕ
11:15
ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В ОБЛАСТ ТЪРГОВИЩЕ

Ден на отворените врати се проведе днес в Областната администрация в Търговище, която посрещна ученици от 10 клас на Второ СОУ „Проф.Никола Маринов”. Те бяха приети от областния управител Емел Расимова, заместниците й Фатме Дерели и инж.Румен Такоров, както и главния секретар Тодорка Танева.

Учениците посетиха „Оперативния център” на ОУ ПБЗН, който се помещава в сградата на администрацията. Там бяха запознати с работата по приемане и реагиране на сигнали, подадени на тел.112, координиране на институциите за действие при катастрофи, пожари и бедствия.

Гостите разгледаха кабинетите на областния управител и заместниците му и се запознаха с дейността на ръководството на управата, което представлява държавата на регионално ниво.

Областният управител Расимова им представи механизмите на действие при конкретна кризисна ситуация, каквато беше безводието през октомври миналата година в Омуртаг, предприетите мерки и последващото осигуряване на средства за генерално решаване на проблема.

Учениците поставиха въпроси, свързани с реализирането на проекти в Търговище. Питаха как се става областен управител и каква са ангажиментите му.

Беше обсъдено и участието на младите хора в гражданското общество, активната им позиция за формиране на политики на местно и национално ниво.


 

Източник: Областна администрация Търговище

Категории: Дейности и инициативи | Views: 699 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar