Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Декември » 3 » Детска полицейска академия отваря врати за петокласници от ІІ СОУ Търговище
11:15
Детска полицейска академия отваря врати за петокласници от ІІ СОУ Търговище

Стартира Детска полицейска академия – съвместен проект между Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище и Районно управление "Полиция" – Търговище. Участват 33 ученици от петите класове, с ръководители ст.инспектор  Кирил Кирилов- началник група,, Териториална полиция“   и  Пламен Иванов – помощник-директор на ІІ СОУ.

На 02.12.2015 г. учениците посетиха Полицейското управление, където старши инспектор Кирилов ги запозна с някои моменти от трудната и отговорна професия на полицая, с полицейската униформа и с различни помощни средства на полицейските служители. С интерес петокласниците разгледаха сградата на Полицията – стаите за задържане на престъпници; за майки и деца в риск; за деца, обект на тормоз и др.

Детската полицейска академия цели да формира у младите хора чувство на уважение към законите, към ценността на човешкия живот и на нетърпимост към проявите на насилие и агресия. В нея от Търговище е включено само едно училище – ІІ СОУ. Предстоят още интересни съвместни дейности.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 629 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
avatar