Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Юни » 14 » „Детско полицейско управление“ – съвместни дейности между ІІ СОУ и РД на МВР Търговище
09:29
„Детско полицейско управление“ – съвместни дейности между ІІ СОУ и РД на МВР Търговище

II СОУ „Проф. Никола Маринов” Търговище работи по пилотен проект съвместно с РД на МВР – Търговище. На 03.06.2016 г. учениците от V г клас, участници  в първото Детско полицейско управление в област Търговище, демонстрираха това, което вече са научили от полицейските служители в областта на детската полицейска защита. Гости на училището бяха служители на Главна дирекция „Национална полиция“ и координаторите по превантивната програма „Детско полицейско управление“ във всички областни дирекции на МВР. В актовата зала на училището бе представен филм за многобройните съвместни инициативи с участието на деца от ІІ СОУ и служители на ОД МВР-Търговище, реализирани през годините с цел превенция на престъпленията и правонарушенията на подрастващите. След това учениците демонстрираха уменията си по източни бойни изкуства и майсторско управление на велосипеди на мини игрище – копие на истински улици с пътни знаци, пешеходци и светофар. Всички бяха впечатлени от организацията на изявата и от желанието на 29-те ученици доброволци да покажат какво са научили. Младите приятели на полицията получиха награди и грамоти за положените усилия и за отличното представяне по време на демонстрацията.

И през следващата учебна година ще продължи работата по проекта, чийто ръководител от страна на училището е Пламен Иванов – помощник-директор, а от страна на РД на МВР Търговище - старши полицейски инспектор Кирилов.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 591 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
avatar