Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Февруари » 16 » Единадесетокласници от ІІ СОУ Търговище повишават правната си култура
17:03
Единадесетокласници от ІІ СОУ Търговище повишават правната си култура

Продължава партньорството между Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище и Окръжен съд Търговище за повишаване правната култура на учениците. На 12.02.2016 г. се проведе втората дейност от Образователната програма „Съдебната  власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Единадесетокласниците работиха по темата „Основни клонове на правото. Материален и процесуален закон. Особености на гражданския и административния процес“. Съдия А. Николова запозна учениците със същността на гражданското, наказателното и административното право. В своето изложение тя обвърза теоретическите знания с тяхното практическо приложение - с примери, с автентични текстове и документи, с решаване на правни казуси и др.

Дейностите по програмата спомагат учениците да осмислят ролята на съдебната институция за утвърждаване принципа за върховенството на закона. Координатор на програмата във ІІ СОУ е Полина Борисова – главен учител по дисциплините от философския цикъл.  

 

   

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 693 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar