Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Юни » 6 » Емоционалната интелигентност и уменията за живот
14:08
Емоционалната интелигентност и уменията за живот
 
На 30.05.2012 г. учениците от VІІІ в кл. на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” Търговище, с класен ръководител Полина Борисова, участваха в психотренинг на тема „Емоционална интелигентност”. Те са целева група на иновативната практика „Заедно, задружно, с общи усилия”. В Центъра за младежки дейности и инициативи психотерапевтът д-р Ани Петрова и психологът Марина Маринова обогатиха уменията на осмокласниците да се възприемат, оценяват и да управляват собствените емоции, тези на друг човек или група хора.
Емоционалната интелигентност е основата за постигането на успех във всички сфери на живота чрез усвояването на здравословни емоционални и социални умения, от което са заинтересовани всички – учители, родители, психолози, психотерапевти.
Йорданка Филева
Училищен пресцентър
ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” Търговище
Категории: Иновативни практики | Views: 947 | Добавено от: MRebi | Rating: 3.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar