Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Декември » 20 » „Геометрията в ежедневието”
16:06
„Геометрията в ежедневието”
Група от 6 ученици и 3 преподаватели от Второ СОУ  „Проф. Никола Маринов”  взехме  участие в работната среща по проект „Геометрията в ежедневието” по програма „Учене през целия живот” на Европейската комисия, секторна програма „Коменски”. Домакините от румънския град Бъйлещи, окръг Долж ,Румъния бяха подготвили интересна и наситена програма за своите гости от Литва, Латвия, Хърватска, Полша, Румъния, Франция и България.
„История на геометрията” беше темата, по която участниците в проекта работиха от началото на учебната година. От презентациите, скечовете и видео-клиповете, показани в присъствието и на  професори по математика от университетите в Търговище (Румъния) и  Крайова, всички научихме още много и интересни неща за историята на геометрията и за математиците от страните на партньорите.
Посещението на най-голямата в Европа  речна клисура - „Железни врата” на  р. Дунав и построената на нея ВЕЦ, разходката в Крайова и Калафат и най-вече общуването с връстници от другите страни , направиха пътуването незабравимо. Запознахме се с бита и културата на съседна Румъния, научихме още много за геометрията, общувахме на английски , намерихме много нови приятели.Сега продължаваме работата  по проекта и се готвим за нови срещи.  
Лазарина Стоянова –старши учител по математика
Категории: "Коменски" | Views: 871 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar