Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2011 » Септември » 15 » И ТЪРГОВИЩКИТЕ УЧЕНИЦИ – С ПО-ЛЕКИ РАНИЦИ
13:22
И ТЪРГОВИЩКИТЕ УЧЕНИЦИ – С ПО-ЛЕКИ РАНИЦИ

Осигурен е втори комплект учебници за учениците от малките класове, съобщи за targovishtebg.com пом. директорът на II СОУ „Проф. Никола Маринов" в Търговище Пламен Иванов. „Искаме максимално да облекчим децата, затова с началните учители решихме допълнително материалите по изобразително изкуство, домашен бит и техника и музика, както и екипите по физическо възпитание и спорт, да се съхраняват в класните стаи. По този начин малките ученици ще носят в раниците си само буквара или читанката и математиката", сподели Иванов. Така най-голямото училище в областта се включва в кампанията на образователното министерство и Националното сдружение на родителите „На училище без тежест".

Продължава поетапното въвеждане на целодневната организация на учебния ден. За новата учебна година в училището са сформирани 9 полуинтернатни групи. Родителите на 80 първолаци и с един повече второкласници са изявили желание децата им да прекарват повече време в училище. По една занималня ще има за третите, четвъртите и седмите класове на гимназията. „Това се прави с цел - повишаване резултатите от изпитите за външно оценяване", уточни пом. директорът.

http://www.targovishtebg.com

Категории: Актуални събщения | Views: 900 | Добавено от: MRebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar