Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Март » 18 » Игри за здравословен начин на живот - в V б клас на ІІ СОУ Търговище
09:33
Игри за здравословен начин на живот - в V б клас на ІІ СОУ Търговище

Кои храни са полезни и кои са вредни, какви витамини съдържат плодовете и зеленчуците - и на още много други въпроси търсиха отговори учениците от  V б клас на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов” Търговище. Те посветиха часа на класа на темата за здравословното хранене. Заедно с класния си ръководител Галина Димитрова децата затвърдиха здравословните си навици чрез разнообразни интерактивни занимания. Целта бе да изградят нови убеждения и навици, които да повишат тяхната мотивация за здравословен начин на живот.

Разделени на две групи, петокласниците получиха по един плик със задачи. Първата от тях бе да определят кои храни са полезни и кои вредни. След това с помощта на таблица посочиха кои от по-важните витамини се съдържат в полезните храни. Благодарение на груповото занятие децата разбраха, че спанакът, яйцата, сиренето, плодовете и зеленчуците са носители на важни за здравето на човека органични вещества. Учениците имаха възможност да докажат езиковите и творческите си заложби, като римуваха забавни стихчета. Освен че се справиха с лекота с поставената задача, петокласниците разбраха още, че здравословната храна е важен фактор за физическото и психическото здраве.

Най-забавна за децата обаче се оказа играта „Познай плода”. Учениците трябваше да разчитат единствено на осезанието си, за да разберат какъв плод държат в ръцете си. Това за тях не се оказа пречка и повечето без затруднения разкриха плодовете по тяхната форма. За награда позналите получиха киви, мандарина, авокадо, ябълка, круша, лимон или грейпфрут.

„Здравословните” игри приключиха с изпълнение на детската песничка „Зеленчуци, който не яде”.

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1931 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar