Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Март » 9 » II СОУ “ Проф. Никола Маринов” - с нова онлайн платформа SmartClassroom
16:22
II СОУ “ Проф. Никола Маринов” - с нова онлайн платформа SmartClassroom

Учител по математика от II СОУ “Проф. Никола Маринов” работи с нова онлайн платформа SmartClassroom.bg – съвместен проект на Samsung България и Джуниър Ачийвмънт България.  Платформата e предназначена за учители и ученици от цялата страна и може да се използва както за работа в клас, така и за самостоятелна работа вкъщи. Тя е интерактивна и колаборативна работна среда, чиято цел е да модернизира и улесни учебния процес за ученици и учители.

Учителят разработва уроци и авторски курсове, които използва за преподаване, упражнения и тестове, както и за поставяне на домашна работа и проектни задачи. Оценяват се поставените задачи и се изпраща обратна връзка на учениците. Учителят от лектор се превръща в ментор, съветник, ръководител. Госпожа Неделчева работи с ученици от VI и VII клас от началото на учебната година и отчита повишаване на резултатите в часовете по математика.

От своя страна учениците имат бърз и лесен достъп до преподадения материал и допълнителните ресурси, предвидени от учителя. Пишат домашни, работят по групи върху проекти, правят тинтерактивни упражнения онлайн и получават обратна връзка. Създават свое портфолио с изпълнените задачи. Дава им се възможност за самостоятелно учене, а знанията се оценяват.

 

Категории: Иновативни практики | Views: 941 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
avatar