Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Декември » 1 » ІІ СОУ Търговище – избрано за пилотен ИКТ проект на МОН
10:42
ІІ СОУ Търговище – избрано за пилотен ИКТ проект на МОН

Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище е единственото училище в Търговищка област, сред 40 – те училища от цялата страна, включено в пилотния проект на Министерството на образованието и науката за постепенното внедряване на електронните технологии в българското образование.

Училището ще получи безвъзмездно от МОН един брой късофокусен мултимедиен проектор и един брой миникомпютър, както и специален бюджет за закупуване на минимум 40 броя крайни устройства – лаптопи, които ще бъдат предоставени на всички ученици от една паралелка в V клас и техните учители.

Целта на проекта е в края на учебната година да се направи сравнителен анализ на успеваемостта на учениците, ползващи лаптопите в ежедневния процес на обучение, и тези, които не ползват такива устройства. При положителен резултат от анализа ще бъде направено предложение за разширяване на този проект в по-голям брой училища през следващата година.

Училищата са избрани на принципа на покриване минимални критерии - брой ученици над 600, гарантиран достъп до интернет в цялото училище, повече от една паралелка в класовете от V до VII и вече изявен интерес към използването на електронните технологии в образованието.

Пилотният проект е във връзка с изпълнението на План за реализация на Стратегията за ефективно внедряване на ИКТ в образованието и науката (2014-2020 г.), Фаза 1: е-обучение - 2015­2017 г. на МОН.

Източник: http://www.mon.bg/?go=news&p=detail&newsId=1410

Йорданка Филева – главен учител

 

Категории: Актуални събщения | Views: 846 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar