Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Февруари » 13 » Интересно и полезно
13:55
Интересно и полезно
Екскурзия в библиотеката? Защо не! Интересна и полезна – такава беше тя за нас, учениците от Х а клас, профил „Хуманитарен", на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов" гр. Търговище. На екскурзия като на екскурзия! Посетихме и разгледахме много „обекти" – заемните за възрастни и за деца; новата зала на Зелена детска академия, където си припомнихме за книгите на нашето детство и откъдето не ни се тръгваше; отделите за изкуство и краезнание; информационния и обучителния център. Наши „екскурзоводи" бяха по-големите – зрелостниците от ХІІ б клас Лидия, Петър, Бертан и Ивелина.
Някои ще кажат: „Колко скучно място!" Именно поради това ние дадохме своите предложения как библиотеката да стане привлекателно и модерна. Най-оригиналните идеи предложиха: Сузана – „да има театрална сцена, където героите от книгите да оживяват"; Мерал – „читателите да разполагат с повече компютри, таблети, конзоли и други електронни средства"; Айлин – „обстановката да бъде такава, че докато четеш, да потънеш и да забравиш себе си"; Моника – „цветовете в залите да са светли, да създават ведро настроение, към всяко място за четене и вглъбяване да има минерална вода и дребни сладки". Тези идеи допаднаха и на нашите любезни домакини – библиотечните специалисти, които подариха на авторите им по една книга.
Днес имаме бърз достъп до огромен обем от информация, но понякога е доста трудно да се справим с такова изобилие. Тогава на помощ ни идват уроците извън училище, при които развиваме читателските си умения и информационната си компетентност. И защо не на екскурзия в библиотеката! Ние бяхме в Регионална библиотека „Петър Стъпов" Търговище, с главен организатор нашата учителка по литература Йорданка Филева. Идете и вие, ще ви бъде интересно и полезно!


Категории: На училище извън училище | Views: 632 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
avatar