Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Юли » 1 » Интересът към Куба донесе национална литературна награда
09:34
Интересът към Куба донесе национална литературна награда

Илияна Иванова от Х а клас, профил „Хуманитарен“, на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище спечели ІІІ място с есе в VІІІ издание на Националния ученически конкурс “Куба – далечна и близка” 2014. На 17.06.2014 г. в Посолството на Република Куба в Република България бе организирано тържествено награждаване на победителите в надпреварата. Илияна получи грамота и предметна награда. Отличена е и Йорданка Филева – преподавател по литература - за работата по подготовката на учениците за участие в конкурса.

Състезанието е включено в Националния календар на МОН за извънкласните дейности. То е организирано от Асоциацията за приятелство “България – Куба”, Синдикатът на българските учители, Централния съвет на Българския антифашистки съюз, Националния дворец на децата, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти със съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката и Посолството.


  

Категории: Конкурси | Views: 501 | Добавено от: Rebi | Rating: 3.7/3
Общо бр. коментари: 0
avatar