Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2013 » Октомври » 31 » „Искра любородна“ – нетрадиционен урок по родолюбие
11:47
„Искра любородна“ – нетрадиционен урок по родолюбие
1 ноември – Денят на народните будители – бе поводът за провеждането на един синкретичен урок по родолюбие „Искра любородна". Организираха го ученици и учители от ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов" гр. Търговище, съвместно със своите партньори и приятели от Регионална библиотека „Петър Стъпов". Изявата бе посветена и на 180-годишнината от рождението на Добри Войников – драматург, писател, учител, театрален деец.
Нетрадиционният урок по литература бе реализиран и във връзка с инициативата "На училище извън училище", както и в изпълнение на Областната стратегия за изграждане на житейски умения у учениците на РИО Търговище. 
 Във фоайето на библиотеката присъстващите станаха свидетели на един различен учебен час - бяха демонстрирани иновационни методи на преподаване в обучението по литература. С емоционалния си патриотичен заряд Здравка Радева – преподавател по литература, намери пресечните точки на духовността и будителството в миналото и днес. Участниците в училищния хор изпълниха възрожденски песни, младите актьори от театралната трупа завладяха всички с изиграните моменти от комедията „Криворазбраната цивилизация" на Войников. Ученици от ХІ в клас, профил „Изкуства – музика", представиха изпълнения на различни музикални инструменти. Зрелостниците от ХІІ б клас, профил „Хуманитарен", споделиха мисли по повод на Деня на народните будители в своите есета, стихотворения и компютърни презентации. 
Не гости, а участници в урока по родолюбие бяха Галя Панайотова – директор на  ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов", Галина Йорданова – помощник-директор, Димитър Петров – старши експерт по български език и литература в РИО Търговище, Станиянка Петкова – главен експерт ОСО – Община Търговище и Светослава Русева – пресцентър на Община Търговище.
Всички се убедиха, че е жива надеждата – младите хора на Търговище помнят и тачат миналото, за да градят бъдещето.Йорданка Филева – главен учител по литература
ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов" гр. Търговище

Категории: Иновативни практики | Views: 1051 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
avatar