Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Февруари » 19 » Изложба „На Левски горди сме потомци!“ - във ІІ СОУ Търговище
10:41
Изложба „На Левски горди сме потомци!“ - във ІІ СОУ Търговище

143 години от гибелта на Апостола на свободата - по този повод второкласниците от Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ се запознаха с живота и делото на Левски по интересен и интерактивен начин. В часа на класа те изработиха информационни книжки, в които събраха снимки, стихотворения, рисунки и други материали за великия българин. Красиви и различни, сътворени с любов и умение, книжките разказват за родното място на Апостола, за неговите завети, за залавянето му и за героичната му смърт. А техните малки автори ще помнят думите на Ботев - другар на Левски по подвиг и безсмъртие - „Тоз, който падне в бой за свобода – той не умира!”

Г. Петрова, П. Жечев, Св. Михайлова, М. Атанасова, Р. Добрева – класни ръководители на второкласниците – подредиха изложба във фоайето на училището, която и родители, и ученици, и учители разглеждат с интерес и удовлетворение. Защото всички „На Левски горди сме потомци!“

Йорданка Филева – главен учител

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 667 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
avatar