Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Февруари » 15 » Изследователска задача по литература провокира петокласници от ІІ СОУ Търговище
14:04
Изследователска задача по литература провокира петокласници от ІІ СОУ Търговище

Петокласници от Второ СОУ „Проф. Никола Маринов” Търговище подредиха изложба с материали от свои проекти за часовете по български език и литература. Те представят най-висшата военна награда - българския орден „За храброст” и архитектурния паметник на древността - ротондата „Свети Георги” в София. Талантливите ученици създадоха текстове, рисунки, постери за урока по литература на тема „Гергьовден – един от най-тачените пролетни празници”, част от фолклорния празничен календар, включен в учебната програма по литература за V клас. Подредиха ги в Кибер центъра на училището, за да могат с тях да се запознаят всички.

„Поставената задача провокира децата да търсят самостоятелно и с помощта на своите родители интересна информация за ордена и църквата, за да разберат тяхната история от създаването им до наши дни. По този начин у учениците се формират умения за подбор на четива и използване на различни информационни източници с цел изпълнение на конкретна изследователска задача. Децата по-лесно възприемат и осмислят същността и символиката на празника, осъществявайки връзка с други учебни предмети – история и цивилизация, изобразително изкуство, информационни технологии“ – сподели Галина Димитрова – младши учител по български език и литература.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Иновативни практики | Views: 1216 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar