Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Декември » 14 » КАМПАНИЯ АНТИСПИН 2012
11:02
КАМПАНИЯ АНТИСПИН 2012
По традиция учениците от ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” гр. Търговище отбелязаха  1 декември – световния ден за борба със СПИН, като се включиха активно в Националната АНТИСПИН кампания, чието мото през 2012 г. е „Животът е безценен! Презервативът струва стотинки”. Мероприятията в училището се проведоха с участието на ученици доброволци от VІІ, VІІІ, ІХ, Х клас, съвместно с РЗИ – гр. Търговище, с координатор медицински специалист Станислава Пейчева. Дейностите се осъществиха в три поредни дни:
• 29 ноември – провеждане във ІІ СОУ на анонимен тест за СПИН, в който по желание се включиха 60 ученици и служители;
• 30 ноември – представяне на видеоклип за борбата със СПИН на видеостената в училище; изработване на постери; раздаване във ІІ СОУ на червени лентички (символ на Световния ден), брошури и презервативи; 
• 1 декември – раздаване на лентички и презервативи в центъра на града.
Удовлетворява фактът, че училището е сред малцината инициатори на АНТИСПИН кампанията в града и че участниците в нея заявиха своята гражданска позиция по проблема. Дейностите са част от Националната кампания „Участвам и променям”. 
Елина Богословова - главен учител
Категории: Участвам и променям | Views: 1165 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
avatar