Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Октомври » 15 » Киберскаутите на Второ СОУ Търговище
10:35
Киберскаутите на Второ СОУ Търговище

Ивана Венелинова, Ема и Анна Милеви, Георги Георгиев, Йоан Пламенов – петокласниците от Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, които участваха на 12 и 13.10.2015 г. в обучение, организирано от  Националния Център за безопасен интернет при Фондация "Приложни изследвания и комуникации" с подкрепата на Министерството на вътрешните работи. В Центъра за превенция на Областната дирекция на МВР киберскаутите бяха запознати с най-често срещаните опасности в интернет и с начините за тяхното предотвратяване. След обучението учениците са готови да помогнат на своите връстници, сблъскали се с рискова ситуация онлайн, да ги насочат към кого могат да се обърнат за съдействие.

Програмата "Безопасен Интернет", част от която е новата обучителна програма "Киберскаути", действа по инициатива на Европейската комисия от 1999 г. Според Георги Апостолов, координатор в Националния център за безопасен интернет, все повече деца са онлайн и рядко осъзнават какви рискове крие интернет.

Пламен Иванов – помощник-директор във Второ СОУ сподели: „Родителите са наши съюзници в предпазването на децата от опасностите в интернет. Те трябва да използват възможностите за филтриране и блокиране на неподходящо съдържание, които дават различните браузери, или да инсталират специална програма за родителски контрол. Но най-важното е да говорим с децата си за Интернет.“

В групата участваха 25 деца от пети и шести клас от Търговищка област. В програмата за обучение на киберскаути се включени 5 града - Смолян, Видин, Плевен, Шумен, Търговище.

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 967 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar