Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Декември » 10 » Конкурс за най-добър разказвач и най-добър четец сред третокласниците на ІІ СОУ...
12:22
Конкурс за най-добър разказвач и най-добър четец сред третокласниците на ІІ СОУ...

В рамките на „Националната седмица на четенето“ /7 – 12.ХІІ.2015 г./ третокласниците на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище организираха интересни конкурси. Учениците от ІІІ б клас, с класен ръководител Дияна Стоянова,  и ІІІ д клас, с класен ръководител Ана Цанкова, участваха в конкурс за най-добър разказвач. Те разказваха ескимоската приказка "Голямото пътешествие на малкото мишле". Децата бяха разделени на два отбора, изпълнявайки различни задачи - разказване по епизоди, предаване на съдържанието от името на герой. Участниците бяха оценени от жури, а победителите получиха грамоти.

Учениците от ІІІ а клас, с класен ръководител Антоанета Йорданова, и ІІІ г клас, с класен ръководител Елена Чукарева, проведоха конкурс за най-добър четец. Те се състезаваха в изразително и емоционално четене на приказки и стихотворения от български автори. По предварително изработени критерии бяха излъчени и победители. Разделени на групи, децата нарисуваха илюстрации към избрано от тях произведение.

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Стратегия - грамотност | Views: 1427 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar