Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2010 » Октомври » 26 » Лаборатория на паметта
11:43
Лаборатория на паметта

     Симона Стефанова, ученичка от 12 б кл. на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” – Търговище, спечели трета награда в националния конкурс за есе „Моята бъдеща кариера на учен”.  Конкурсът бе част от инициативите, проведени през Европейската "Нощ на учените" на 24 септември 2010 г. в София. В своята творба авторката споделя:
     Аз бих желала да създам моя лаборатория. Бих я нарекла „Лаборатория на паметта”. Едно място, в което да властват тишината, но и творческият ентусиазъм. Едно място, в което да преобладава мирисът на старите книги, на българското. Едно място, в което да се съчетават родолюбието на старобългарските творци и на съвременните учени.
     Европейската "Нощ на учените" се проведе за шеста поредна година в цяла Европа с подкрепата на Европейската комисия в рамките на най-голямата програма на ЕС за финансиране на научни изследвания и технологично развитие – 7-ма Рамкова програма. Целта е да се окуражат младите европейци да поемат пътя на научната кариера и да превърнат Европа във водеща научна сила, основана на знанието и иновациите.

Йорданка Филева






Категории: Конкурси | Views: 755 | Добавено от: MRebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar