Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Юни » 10 » Летим за Москва! – хеттрик за ученици на ІІ СОУ Търговище
08:50
Летим за Москва! – хеттрик за ученици на ІІ СОУ Търговище

За трета поредна година ученик на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище спечели най-голямата награда в Международния ученически конкурс „Заедно в ХХІ век“. Борислава Бончева от ХІ а клас победи всички участници в категория „Проза“, възрастова група ІХ –ХІІ клас. Нейното есе „Писма на надеждата“ е класирано на І място, за което ученичката е наградена с 5-дневна екскурзия в Москва. На тържествена церемония в Руския културно-информационен център в София на 8 юни 2015 г. в София Борислава получи своята грамота. Присъстваха много участници, учители и родители от цялата страна. За всички бе поднесен поздравителен адрес от Ваня Кастрева – заместник-министър на образованието и науката. Конкурсът е организиран от Фондация „Устойчиво развитие за България“ и е включен в Националния календар за извънучилищните дейности на МОН.

Борислава учи в профил „Хуманитарен“. Тя е печелила много награди в престижни национални литературни конкурси. Участва в клуб „Силата на словото“, където развива своя талант. През лятната ваканция ученичката ще отлети за столицата на Русия, където я очакват много запознанства и положителни емоции. Желаем й успешен полет!

Да посетят белокаменна Москва като победители в миналите издания на конкурса имаха щастието още Петър Каменов и Лидия Йорданова - през 2014 г. и 2013 г., възпитаници на ІІ СОУ, сега студенти в Софийския университет „Климент Охридски“. С успеха на Борислава отборът на младите литературни творци с преподавател Йорданка Филева постигна своя хеттрик!

 

Категории: Конкурси | Views: 827 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar