Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Декември » 11 » Литературна виртуална екскурзия „Човекът и колелото на живота“ за зрелостниците на ІІ СОУ Търговище
12:50
Литературна виртуална екскурзия „Човекът и колелото на живота“ за зрелостниците на ІІ СОУ Търговище

С литературна виртуална екскурзия „Човекът и колелото на живота“, посветена на 135 г. от рождението на Йордан Йовков, зрелостниците на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище се включиха в Националната седмица на четенето. На 10.ХІІ.2015 г. читалнята на Регионалната библиотека се превърна в пространство на нравствената красота, хуманизма и любовта – ценности, които и съвременният читател открива в творчеството на големия писател. Здравка Радева – главен учител по български език и литература запозна учениците с мястото на Йовков в българската литература, с основните теми и мотиви в творчеството му. Компютърна презентация за символните полета в разказите на Йовков представи Йорданка Филева – главен учител по български език и литература. Хюлия Ърфанова от ХІІ б клас пренесе присъстващите в света на „Шибил“, прочитайки откъси от емблематичния разказ на писателя.

Росица Куцарова – директор на Регионалната библиотека – поздрави всички за инициативата и за ползотворното партньорство между ІІ СОУ и Библиотеката на Търговище.

Литературната екскурзия „продължи“ със самостоятелно четене на Йовкови разкази – с пътуване по белите пътища на Добруджа с пеещите каруци на Сали Яшар, из калдъръмените улици на Жеравна, по върховете на Стара планина с Шибил и Индже, в Антимовския хан при красивата Сарандовица…

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Стратегия - грамотност | Views: 814 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar