Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2010 » Април » 13 » Ловци на успехи
21:48
Ловци на успехи
    
 

     За финала на националния конкурс по астрономия „Ловци на небесни съкровища” от 44 проекта за цялата страна са допуснати 11, сред които и един на ученици от ІІ СОУ „Проф. Н. Маринов” - Търговище. Това е проектът със заглавие „Бели джуджета”, създаден от следния екип: ръководител – преподавателката по физика и астрономия Зоя Мирчева – и деветокласниците Анна Гришева, Деница Симеонова и Даниел Йорданов. Проектът е представен на български и на английски език. От 23 до 25 април 2010 г. нашите млади астрономи ще защитават своя проект във Варна. Там те ще се състезават наравно с ученици от градове, където има обсерватории – Смолян, Димитровград, Хасково и др. Екипът на ІІ СОУ е единственият от Търговище.
     От организаторите на конкурса е получено поздравително писмо за авторите и на другите два проекта, участвали в първия кръг – „Лунно и слънчево затъмнение” на единадесетокласника Никола Георгиев и „Марс – червената планета” на деветокласника Иван Серафимов.
     Пожелаваме успех на младите любители на астрономията!
Категории: Дейности и инициативи | Views: 765 | Добавено от: Petrova | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar