Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Февруари » 22 » Маршрут на родолюбието – за ученици от ІІ СОУ Търговище
10:01
Маршрут на родолюбието – за ученици от ІІ СОУ Търговище

Партньорството между Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище и Регионалния исторически музей намери израз в поредната инициатива. На 19.02.2016 г., по повод 143 години от гибелта на  Левски и в изпълнение на националната кампания „Осинови паметник”,  ученици от II „д” клас с класен ръководител Румяна Добрева - старши учител, и от полуинтернатна група  IV клас със старши възпитател Гюлфие Велиева, посетиха къщата музей „Хаджи - Ангелова къща“. Сред експонатите на етнографската сбирка те проведоха урок, посветен на делото на Апостола. Автентичната атмосфера се превърна в естествен фон на вълненията и историческите познания на малките ученици. Маргарита Петрова, специалист в музея, разказа на учениците за рода на Хаджи Ангел и за моменти от героичната история на Търговище. Децата рецитираха стихотворения за Левски и за родината.

Естествено техният маршрут на родолюбието продължи към центъра на града, където сведоха глави за почит пред барелефа на Апостола. Поднесоха цветя в знак на признателност към делото на великия българин и станаха част от гражданите на Търговище, за които Левски е вечно жив.

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 983 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar