Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Март » 10 » Млади хора искат да станат учители – във ІІ СОУ Търговище
09:16
Млади хора искат да станат учители – във ІІ СОУ Търговище

„Искам да стана учител“ е проектът, който се реализира във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище за втора поредна година. Главната му цел е привличането и задържането на млади учители в училище.

Един от тях е Кристиян Йорданов, който завършва висшето си образование, като специалист по български език и литература, във Великотърновския университет. Във ІІ СОУ Търговище, чийто възпитаник е, той осъществява държавната си практика в екип със своя наставник Здравка Радева – главен учител по български език и литература - посещава часове в Х и ХІІ клас, разработва, изнася, обсъжда уроци. Допреди няколко години З. Радева е водила Кристиян из дебрите на литературата, сега тя отново е негов водач – по избрания от младия човек път на учител. И двамата много се вълнуват – единият от мисълта дали ще се справи с трудната преподавателска работа, другият – как да предаде на амбициозния млад човек огромния ценен опит, придобит през годините. А от техните благородни вълнения най-много „печелят“ учениците, които посрещат Кристиян с доверие и готовност за общуване. В неговите часове те са мотивирани за работа и изпълнени с желание за изява. „Радостно е, че млади хора се връщат в Търговище и избират учителската професия, колкото трудна и отговорна да е тя. А те са амбициозни, на тях може да се разчита.“ – сподели Здравка Радева.

Проектът „Искам да стана учител“ е иницииран в изпълнение на Националната стратегия за развитие на педагогическите кадри за 2014-2020 г. и е включен в годишния план на ІІ СОУ.

Йорданка Филева – главен учител

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1489 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/4
Общо бр. коментари: 1
avatar
1 ivelindaaa • 21:11, 10.03.2016
Страхотна жена, и учителка. Целият преподавателски състав в училището е прекрасно. Благодарна съм на моите учители! Прекрасни хора. Успех на всички. Училището винаги ще бъде от най- добрите.
omForm">
avatar