Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2010 » Март » 26 » Младите не четат!
21:47
Младите не четат!
       Младите не четат! - това твърдение изцяло беше опровергано от членовете на клуб „Слово” с ръководител Ирина Ризова. Те са почитатели на Стефани Майер, за чиято сага „Здрач” организираха интересна дискусия. Книгите на американската писателка предизвикаха интереса на деца от три възрастови групи – от трети до единадесети клас. А домакините на срещата – Лидия, Виктория, Петър, Мирослав (VІІІ а клас), Димана, Никол, Кристина, Антония и Стелияна (VІІ б клас), доказаха колко компетентно могат да се обосновават учениците, когато става въпрос за любимите им книги. Презентациите, отзивите, размислите и подбраните диалози превърнаха представянето на поредицата в истински празник на книгата.
        Но защо точно сагата "Здрач” кара учениците да изоставят компютърните си занимания? Книгите на Стефани Майер, изключително млада, но и даровита писателка, грабват интереса на подрастващите с лекия си стил, с бързо развиващото се действие, с тайнствеността на интригата, която бързо се заплита и разплита, като не злоупотребява с търпението на младите читатели. Много фино загадъчното и мистичното се преплитат с вечната тема за любовта, която в сагата "Здрач” побеждава, нещо повече – тя е безсмъртна.
 
Младите четат! – когато има кой да им покаже пътя към книгата.
Категории: Дейности и инициативи | Views: 996 | Добавено от: Petrova | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar